Exposició Pedro Sureda retorna a ca seva

Del 8 de setembre 2023 al 13 d’octubre Es Molí de Sa Cabaneta acull l’exposició Pedro Sureda retorna a ca seva.

La inauguració es farà divendres dia 8 de setembre a les 19 h.

 

En aquesta exposició es vol presentar la seva obra pictòrica (oli, pastels i aquarel·les) però també fer evident la seva extraordinària capacitat de síntesi, que es mostra a través dels seus dibuixos, i rebel·lia crítica a través dels seus personatges d’humor.

 

PEDRO SUREDA MONTANER (Valldemossa, 1909-Sa Cabaneta, 1983). Pintor, dibuixant i humorista. Era fill del mecenes Joan Sureda Bimet i de la pintora Pilar Montaner Maturana, i germà del poeta i també pintor, Jacobo Sureda. Malgrat la seva mare guià els seus inicis a l’art , fou emperò Willian E. Cook qui impulsà definitivament la seva vocació pictòrica. Així, l’any 1941 realitzà la seva primera mostra
individual al Círculo de Bellas Artes de Palma.

Va rebre guardons al llarg de la seva vida, com és ara, la Medalla d’Or de la Diputación de Baleares, l’any 1948, el Premi Ciutat de Palma de 1957, la Primera Medalla de
Dibuix del XXXIV Salón de Otoño del Círculo de Bellas Artes, el Premi «Picarol de Dibuix» del Círculo de Bellas Artes, l’any 1980, entre d’altres.

Entre sa Cabaneta, Palma i Valldemossa, s’aprofitarà de totes les visions, pintant atmosferes i silencis del paisatge, però també va ser un gran conversador que volia rodejar-se, no només d’amics, sinó de tota casta de gent.

Comparteix aquest esdeveniment
Feu un comentari

Detalls de l'event