La fotografia de Xavier Ramis i el collage d’Inés Matute arriben a Marratxí

La inauguració és dissabte 7 d’octubre a les 19 hores i es podrà veure fins divendres 17 de novembre a Ca Ses Monges d’Es Pla de Na Tesa.

 

Aquest dissabte 7 d’octubre s’inauguren dues exposicions a Ca Ses Monges d’Es Pla de Na Tesa. Roma, la ciutat i la gent (de 1956 a 2023), una mostra fotogràfica de Xavier Ramis i Realidades recreadas, obres en collage d’Inés Matute. 

Una doble exposició que té com a element comú la barreja d’imatges del passat i l’actualitat, amb escenaris de Roma per una part i reinterpretacions de quadres clàssics amb la dona com a protagonista, per una altra.

 

Els autors

Inés Matute Sánchez (Bilbao,1964) és llicenciada en Belles arts en la universitat de Lejona. Després d’un breu pas per Londres i Brussel·les, s’instal·la a Mallorca l’any 1989, on ha residit fins a l’actualitat. És escriptora col·laboradora habitual de tota mena de publicacions, com ara El Mundo en l’edició de Balears.

 

Xavier Ramis (Palma, 1958). Ha cursat els estudis de Tècnic superior d’Arts

Plàstiques i Disseny, en l’especialitat de Fotografia, a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB). Ha fet una residència Erasmus a l’Accademia di Belle Arti, de Roma, entre els mesos d’octubre de 2022 i febrer de 2023. Els seus treballs previs són les publicacions: “Els espais que habito” (2022) i “Les arts i les lletres” (2022). 

 

Les obres

 

Realidades recreadas és un intent de descontextualizar fragments de quadres clàssics, fotografia antiga i imatges amb la dona com a protagonista. Segons l’artista el collage és la tècnica més lliure en la qual es maneja, i la que, ara com ara, més li gratifica.

 

Encara que va començar a pintar a l’oli, des de la pandèmia ha centrat la seva obra en la producció de collages, la qual cosa li permet jugar amb tota mena d’imatges per a crear realitats fragmentades i sorprenents, a les quals afegeix pa d’or, negatius fotogràfics, negres i paper de seda.

 

Roma, la ciutat i la gent (de 1956 a 2023) és un conjunt de 16 fotografies de l’autor realitzades a Roma entre octubre de 2022 i febrer de 2023, inspirades en el llibre de títol homònim del fotògraf William Klein (Nova York, 1926-París, 2022) amb fotos fetes entre 1956 i 1958, quan va viure a Roma, mentre treballava com a ajudant de Federico Fellini.

 

Cada una de les fotografies de Ramis vé acompanyada d’una altra de Klein, a petit format, que és la que va fer servir de motiu d’inspiració, constituint el conjunt de fotos de la col·lecció una mirada propia i renovada dels llocs, ambients i situacions retratats per Klein a Roma, en una revisitació que adopta la forma de tribut al gran mestre de fotògrafs.

 

Cap de les fotografies de l’autor està retocada o editada, sent el producte final el revelat digital del fitxer en cru.

Comparteix aquest esdeveniment
Feu un comentari

Detalls de l'event