Què és la goma de garrofí?
La goma de garrofí és d’origen natural, ja que prové de la llavor de la garrofa, és un espassant i s’utilitza per cuinar. No es pot consumir en fred, s’ha d’hidratar i dissoldre mentre s’encalenteix, depenent de la recepta s’afegeix d’una manera o una altra (empolvorant, mesclant amb altres ingredients, dispersant amb oli).
Beneficis de la goma de garrofí
La goma de garrofí té diferents beneficis per al nostre organisme:
• Reducció de la glucosa en sang/pressió arterial
• Disminució dels nivells de colesterol
• Millora dels moviments intestinals
• Reducció de la ingesta d’energia
Quines són les aplicacions de la goma de garrofí?
La goma de garrofí és un dels hidrocol·loides més antics emprats a la indústria alimentària. Té diferents propietats funcionals com espassant, estabilitzador i agent gelificant, proporcionant una textura única en una àmplia gamma de sistemes alimentaris:
– Confiteria
– Melmelades
– Gelats
– Formatges cremosos
– Aliments infantils
– Productes càrnics
– Natilles i gelatines
– Adreços i salses
– Alimentació per a mascotes
Goma de garrofí fabricada a Marratxí
Des del 1996 l’empresa Carob està instal·lada a Marratxí, una empresa amb més de 30 anys d’història i una de les primeres empreses a fabricar goma de garrofí.
Constantment investiguen i perfeccionen el seu producte per a oferir la màxima qualitat. Any rere any s’han anat adaptant a les exigències de qualitat i competitivitat.
La fàbrica i les seves oficines estan ubicades a Marratxí, però el seu producte es distribueix a escala mundial.
Si entreu a la seva pàgina web trobareu un caramull de receptes de fàcil elaboració en les quals la goma de garrofí és l’ingredient a destacar, hi col·laboren el xef mallorquí Miquel Calent, igual que la nutricionista Cati Palou. Us animeu a fer alguna d’elles?