S’acosten les festes de setmana Santa i com és tradicional a Mallorca a la majoria de cases i forns s’elaboren panades, crespells i rubiols. Forma part de la nostra cultura celebrar Pasqua a través de la gastronomia. A la majoria de reunions familiars són els menjars típics d’aquests dies. Anys enrere es reunia la família un dia per elaborar les panades i els dolços tots junts i després s’ho menjaven. Això ja ha canviat una mica, però la tradició continua viva.
Les panades típiques de Mallorca estan farcides de carn de xot amb pèsols i sobrassada i els rubiols solen estar farcits de brossat o confitura i s’ensucren. Avui en dia hi ha moltes variacions.
T’animem a tastar alguna d’elles als forns i pastisseries de Marratxí!
A continuació hem fet una petita selecció, però hi ha molts més establiments que pots consultar a l’aparador virtual: https://aparador.marratxi.es/es
Fornaris Panadería – Pastelería
Què hi trobaràs: rubiols de cabell d’àngel, crema, xocolate, xocolate blanc, crespells i panades de carn, de peix, etc.
Ubicació: Camí de la Cabana, 41, Marratxí.
Contacte: 971 601 130
Què hi trobaràs: panades fresques de carn, de carn i pèsols, de peix, de sípia i moltes coses més!
Ubicació: Carrer de Gabriel Maura, 3, Marratxí
Contacte: 971 607 852
Què hi trobaràs: panades de carn, de pollastres amb ceba i rubiols.
Ubicació: c/ Licorers 33 A, Marratxí
Contacte: 971 604 788
Què hi trobaràs: panades de pollastre i ceba, de tonyina, de carn, de carn i pèsols, de peix i fins i tot panades veganes! També tenen crespells i rubiols. Una de les seves novetats és el rubiol negre fet de pasta amb cacau i farcit de taronja confitada.
Ubicació: Camí de Son Alegre, 1, Pla de na Tesa
Contacte: 971 601 926
A nosaltres ja se’ns fa la boca aigua i a tu?
Us desitgem unes molt bones festes de Pasqua.