Son Bonet: història de l’aviació mallorquina

Sabies que el primer aeroport de Mallorca està ubicat a Marratxí?

Com Andreu Canals explica en el llibre ‘Centenario del aeropuerto de Son Bonet’ tot va començar amb el pilot català Manuel Colomer qui va veure el potencial de l’espai de Son Bonet. Un lloc ideal per a realitzar vols per la seva localització. Ubicat a prop de Palma, ben comunicat i amb les condicions per a poder operar amb seguretat. L’aeròdrom es va convertir en un lloc per a fer exposicions aeronàutiques i vols recreatius.

Els primers vols publicitaris es van dur a terme a Son Bonet. Un exemple d’aquest fet és l’acció que va dur a terme la marca de xocolates Nelia. Des d’una avioneta van tirar xocolatines i galetes.

Us imagineu lo impactant que va ser per als mallorquins?

De manera progressiva Son Bonet va anar creixent i es va construir un hangar i més instal·lacions. A més, es va fundar l’Aeroclub de Balears amb l’objectiu de formar pilots i divulgar el món de l’aviació.

Son Bonet es va veure afectat quan va arribar la Guerra Civil, però la seva activitat va continuar. Amb el boom turístic dels anys seixanta, els vols van augmentar. Fins i tot, es cobrava entrada per anar a veure’ls enlairar i aterrar.

Mentre l’activitat a l’aeroport creixia i creixia, la capacitat de Son Bonet es quedava petita. No hi havia espai per a tantes operacions ni per a avions tan grans. Com no era viable ampliar l’espai, es va traslladar l’aeroport a Son Sant Joan.

D’aquesta manera, Son Bonet recuperava la calma i tornava als seus inicis: un espai per a l’aviació recreativa i esportiva, a més d’escola per a pilots.

Un aeroport pioner a Mallorca que s’ha anat adaptant als nous temps i s’ha convertit en un espai de referència pel municipi.

Leave a Comment