Marratxí, municipi cicloturístic

Et proposam 36 rutes per Marratxí i Mallorca

La situació estratègica del municipi de Marratxí fa que es tracti d’un municipi perfecte per emprendre rutes cicloturistes de totes les característiques, distàncies i desnivells. Si sou amants de la bicicleta de muntanya o gravel, a Marratxí hi trobarem camins de terra i carreteres secundàries que enllacen els diferents nuclis de població i connecten amb altres municipis de Mallorca, evitant el trànsit i descobrint indrets tranquils i de gran bellesa, especialment durant mesos com febrer i març en els que encara no ha han arribat les calors de l’estiu. Al febrer podeu trobar els ametllers florits, mentre que al març i l’abril la primavera vos ofereix tota la seva esplendor en forma de flors i camps amb verds intensos.

Les opcions per al cicloturisme a Marratxí son il·limitades i tant en bicicleta de muntanya com de carretera podeu trobar rutes que s’adapten a les característiques de cada ciclista. Algunes no massa exigents que envolten el municipi o que no es fan massa enfora dels seus límits, rutes de nivell mitjà que surten de diferents indrets de Marratxí i s’endinsen en la resta de l’illa triant carreteres poc transitades, més bé rodadores i amb poc desnivell o que van sumant colls i travessant poblets situats damunt de turons, les quals sens dubte ens faran pujar les pulsacions i posar a treballar els nostres quàdriceps. 

Una bona manera de començar a conèixer Marratxí damunt de la bicicleta és seleccionar en primer lloc les rutes que envolten el municipi o que no es fan molt enfora d’aquest, per poder seguir després trescant des de Marratxí cap a molts d’altres indrets de Mallorca, tant de la comarca del Raiguer com de qualsevol altra, fins a l’emblemàtica Serra de Tramuntana, Patrimoni Mundial, que concentra els majors desnivells de l’illa, travessant-la de nord-est i sud-oest

Però on podem trobar informació sobre aquestes rutes? Idò una de les millors maneres és entrar a la pàgina web de l’empresa mallorquina Cycling Friendly i estudiar les 36 rutes circulars, d’anada i tornada, que tenen a diferents indrets de Marratxí com a punts de partida. Veuràs que cada ruta té la seva fitxa, amb el mapa i totes les dades (modalitat, distància, nivell de dificultat, altimetries y comentari), a més de permetre la descàrrega del track en format GPX, indicant el nostre email per rebre l’arxiu. 

Nosaltres et recomanam començar per aquestes 4, de menys de 30 km,  que hem seleccionat i ordenat de menor a major distància, per conèixer Marratxí i els seus voltants, “encalentint motors” per a altres possibles reptes més exigents.

1-Marratxí s’Hostalot: 16,09 km.

2-Marratxí-Camí des Jardí d’en Ferrer-Carrer de sa Comuna: 21,70 km.

3-Marratxí 100% límites COVID: 27,60 km.

4-Marratxí-Camí de Sant Jordi: 29,18 km.

Per accedir a tota la informació detallada de cada ruta, triar i descarregar-te el GPX només has de fer clic en aquest enllaç: https://cutt.ly/DPgDm2G. Circula amb precaució i gaudeix de Marratxí i Mallorca!