El mes de novembre Marratxí es tenyeix de lila per a reivindicar el 25 N

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència Masclista, un dia que tristament encara s’ha de reivindicar. L’Ajuntament de Marratxí ha preparat un extens programa d’activitats per commemorar aquest dia i conscienciar a la població.

Els actes estan impulsats per l’àrea d’Igualtat amb la participació de les regidories de Joventut, Cultura i Participació Ciutadana.

Quines activitats tindran lloc i quan?

Concurs de microrelats

La primera proposta consisteix en la segona edició del concurs de microrelats, que es poden presentar fins el diumenge 20 de novembre. El microrelat ha d’estar relacionat amb la lluita contra la violència masclista, no ha de superar les 200 paraules i s’ha de presentar en lletra Arial 12.

Microteatre

Aquest dimecres vam poder gaudir de la representació teatral ESPAGUETIS un microteatre sobre grassofòbia i violència estètica. En finalitzar hi va haver un col·loqui que va convidar als assistents a reflexionar sobre els patrons u la diversitat corporal.

Tallers

L’Ajuntament també ha proposat diferents tallers didàctics. El primer, dia 18 a les 16 h a la Biblioteca del Pont d’Inca, consisteix en un taller per crear pancartes per la manifestació del 25N.

El pròxim taller pretén fer una reflexió educativa respecte a les conseqüències resultants de la falta d’educació sexual. Per assistir-hi dia 23 a les 17 h al CC Es Liceu, és imprescindible reservar plaça.

El darrer taller se celebrarà dia 24 a les 16 h a Ca Ses Monges, al Pla de na Tesa. No dubtis a inscriure’t si vols participar en una classe d’autodefensa feminista.

Representació audiovisual i teatral

Dia 25, a la Biblioteca del Pont d’Inca de 19 h a 20 h, es representarà una peça artística abraçant les diferents cultures. A més, també s’entregaran els premis als guanyadors del concurs de microrelats.

Masterclass de zumba i diada Jove

Finalment, dia 26 se celebrarà una masterclass de zumba a les 17 h a la Plaça de l’Ajuntament i la Diada Jove a les 18 h a l’Escola Vella del Pont d’Inca. La Diada Jove estarà formada per un taller d’empoderament, feminisme i creativitat; una presentació i col·loqui del grup Venus sense cànon; i pels concerts de Kalemba Percussió, Javi Vegas i Carla Quesada.

Més informació a https://marratxi.es/25n

Vos hi esperam!

Leave a Comment