L’art d’en Toni Vich i el fang d’un sol ús

Toni Vich procedeix d’una família de ceramistes i és per aquest motiu que el fang és una de les seves grans passions, juntament amb la música. Té la gran sort de treballar del què més li apassiona. Tal vegada per aquest motiu les seves inquietuds per a conèixer tots els utensilis fets amb ceràmica mai s’esgoten.

És un dels pocs ceramistes que fan instruments musicals amb fang. Arran de la música ha viatjat a diferents indrets del món, on ha pogut descobrir diferents utensilis fets de fang i conèixer gent de diferents cultures que li han mostrat els seus utensilis i fins i tot a cuinar amb ells.

A més, un dels hobbies d’en Toni és la cuina i per això era la persona idònia per dur a terme l’exposició de la Fira del Fang 2022. Per segon any consecutiu a causa de la Covid la temàtica de la fira girava entorn de les Cuines del Món amb ceràmica.

Què hi havia a l’exposició?

A l’exposició hi havia un recull de diferents peces tradicionals d’arrel del món on la cuina, el fang i el foc eren els protagonistes. Hi havia algunes peces del Museu del Fang, peces cedides expressament per a l’exposició i altres que eren reproduccions.

Com es van identificar els utensilis?

Toni Vich es va inspirar amb diferents llibres i coneguts per a poder identificar els utensilis tradicionals fets amb fang d’arrel del món que s’utilitzen per a cuinar. A més, de fer una exhaustiva recerca per internet.

Peces més curioses

Totes les peces són úniques, però a un raconet de l’exposició hi havia uns pots de fang nepalí i uns altres procedents d’Iran, cuits a mínima temperatura que s’empren per a posar el menjar normalment de l’street food. El més curiós és que són pots d’un sol ús!

Aquests pots són una molt bona alternativa a l’ús del plàstic. Ja que, és un producte 100% ecològic i de quilòmetre zero. Endemés es podrien produir a tot el món perquè per tot hi ha fang i persones que saben treballar-lo. Us imagineu un futur sense plàstic?

Si et vas quedar sense veure l’exposició et recomanem que visitis el Museu del Fang, on hi trobaràs més de 900 peces entre elles olleria, gerreria, siulleria i un llarg etcètera. I pels més curiosos es fan visites guiades i tallers. Entra al següent enllaç i informa’t: https://ceramicademarratxi.es/museu-del-fang/ .

T’hi esperem!

Leave a Comment

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.