‘Blog Trip’: visites a gerreries, olleries i molt més per a donar a conèixer Marratxí!

El passat dissabte va tenir lloc un ‘blog trip’, per donar a conèixer a través de les xarxes socials els diferents plans que es poden dur a terme a Marratxí. Visites a olleries, gerreries, taller de siurells i moltes activitats més per promocionar la ceràmica artesana local.

Continua llegint i descobreix tots els llocs on assistiren els blogguers

La Gerreria den Pere Coll va ser la primera visita. Per tots aquells que no hàgiu sentit parlar d’ell, en Pere Coll ha treballat amb artistes com Miquel Barceló i algunes de les seves ceràmiques es venen als grans magatzems Harrods a Londres. Una visita obligada per descobrir peces úniques.

La següent visita fou a l’Olleria de Cas Canonge, on els germans Amengual segueixen mantenint la tradició terrissaire ben viva. A la seva tenda, trobareu una amplia col·lecció d’utensilis fets amb fang. En aquesta parada, els convidats al blog trip, tingueren l’oportunitat de conèixer de primera mà aquest ofici i feren alguna peça de fang. Una experiència molt divertida!

Abans de continuar amb la ruta feren una aturada per berenar al Forn del Pla de na Tesa, un dels més antics i prestigiosos del municipi.

Continuaren la ruta visitant la Siurelleria Ca Madò Bet, la més antiga de tota l’illa. Aquí realitzaren un taller on pintaren un siurell, una figura de fang amb un xiulet, que ha tingut diferents usos al llarg de la seva història sent una de les peces més reconegudes dins el món terrissaire a Mallorca. Un taller ben original i creatiu!

Per acabar el dia, visitaren les Bodegues Suau, on tingueren l’oportunitat de fer una visita guiada per les bodegues ubicades en un edifici que té més de 200 anys d’història. En l’actualitat té prop de 1500 barriques de roure americà i francès, convertint-se en una de les bodegues més importants de Mallorca. Pogueren aprendre i conèixer de primera mà el procés d’elaboració del brandy. Per tots els apassionats del brandy, la bodega Suau ofereix la possibilitat de comprar el dret d’us d’una barrica, passant a formar part d’un club selecte i gaudint de 8 botelles a l’any.

Acabaren la jornada gaudint d’un bon dinar a l’espai gastronòmic situat a la mateixa bodega.

Una ruta ben completa i divertida que a partir del 5 de març pots complementar amb la visita a la Fira del Fang. Vos hi esperam!

Leave a Comment