Parets amb vida: art urbà a Marratxí

Grafiti

Quan sentim la paraula grafiti molts de nosaltres ho relacionem amb vandalisme, però no sempre és així. El grafiti és art urbà quan al darrere hi ha un vessant creativa i artística. A Marratxí hi trobareu diferents murals d’art urbà, tots ells impressionants per la seva dimensió i bellesa. Vols saber on trobar-los, el seu significant o qui els ha pintat? Doncs continua llegint aquest article.

Tot el que necessites saber sobre els murals de Marratxí:

‘Hipoderma’

Els dos murals de la Via Connectora s’anomenen Hipoderma que significa davall la pell. Són dos murals de grans dimensions que fan uns 70 metres de llarg per 7 d’alt. Són obra del felatxiner Pere Botsmann conegut artísticament com a Pere Banek. L’autor es va inspirar amb una il·lustració mèdica antiga per a crear-los. Segons Banek el mural és com un viatge dins del cos, a nivell microscòpic que pretén fer visible els teixits més íntims.

Font: foto procedent de la Revista Marratxí

Es va pintar la infraestructura pels dos costats perquè així tant les persones que van en cotxe com les que van en tren poden gaudir del mural.

Fotogrames i Brodat Mallorquí

Dos murals de l’artista Joan Aguiló centrats en la cultura mallorquina que es troben a les dues entrades del Pla de na Tesa. A un d’ells va il·lustrar fotogrames com a reivindicació del món rural i la naturalesa, en ell apareix un nin recollint una taronja. I a l’altra ho va vincular amb el brodat mallorquí combinat amb rajoles hidràuliques. Dos murals longitudinals que van suposar tot un repte per a l’artista.

Font: imatges extretes de mallorcadiario.com

Equilibri Visual

Al poliesportiu del centre escolar Blanquerna del Pont d’Inca al carrer Moncaire hi trobareu a la façana un mural de l’il·lustrador Grip Face. L’objectiu del mural és millorar l’entorn urbà omplint de colors l’espai. L’artista va realitzar un estudi per a saber quins colors eren els més adequats. Un equilibri entre l’atracció visual i la incomoditat conceptual. Grip Face va voler transmetre que l’actualitat és més agredolça de què sembla amb una acumulació de formes i obstacles.

Mural per la Igualtat

Amb motiu del 8M es va encarregar al pintor Llorenç Garrit un mural per la igualtat. Un mural de 7 metres de llarg per 5 d’ample ubicat a Pòrtol a la plaça de Can Flor. L’artista es va inspirar en la cançó L’Olivera de Joan Manuel Serrat pel seu vincle entre el paisatge mediterrani i la dona.

Per aquest motiu va pintar una olivera seguint el seu estil pop art. Un mural reivindicatiu que va suposar una gran responsabilitat per al pintor.

T’animem que facis un recorregut pels murals de Marratxí i ens deixis un comentari amb quin t’ha agradat més!

Compartir Aquesta Publicació
Feu un comentari