PepsiCo de planta embotelladora a espai cultural

A n’aquest article us contarem breument la història de la planta embotelladora PepsiCo ubicada a Marratxí. 55 anys en els quals en aquest espai s’han embotellat refrescos i ara s’ha convertit en un espai sociocultural per als marratxiners.

La seva història

El 1963 al carrer de Son Llebre d’Es Pont d’Inca l’empresari basc Luis Knörr Elorza, president de la fàbrica Kas de Vitòria va obrir les portes d’aquesta embotelladora. Gràcies al mallorquí Jaume Trias, únic accionista de l’illa a l’empresa de begudes, qui va donar un terreny de la seva propietat per a poder construir les instal·lacions. En aquell moment foren les instal·lacions més avançades de l’època.

A la dècada dels noranta la multinacional americana PepsiCo va adquirir la planta, en ella s’elaboraven refrescos de les marques Pepsi, PepsiMax, 7Up i Kas per a subministrar al mercat balear.

L’any 2018 l’empresa va cessar la seva activitat a causa de diferents motius com el baix nivell d’ús de la seva capacitat, la seva dimensió, ja que es va quedar petita la planta, per l’antiguitat i finalment per la seva ubicació al ser al centre urbà de la població suposava una limitació tècnica i operativa.

Actualment

PepsiCo va donar l’edifici a l’Ajuntament de Marratxí amb l’únic requisit que es destinés a iniciatives educatives. Marta Puyuelo, la directora de Relacions Institucionals de PepsiCo va fer el següent comentari en comunicar la notícia:” Han estat 55 anys d’activitat de la planta en què ens hem sentit un membre més de la comunitat de Marratxí. Estam contents que les instal·lacions puguin tornar a obrir les portes per a albergar iniciatives en benefici de la comunitat”.

Font: A. Marin, Última Hora, La planta embotelladora del Pont d’Inca es posà en funcionament l’any 1963.

Des de l’Ajuntament van agrair a la companyia aquesta acció i ho van veure com una molt bona oportunitat per a millorar l’equipament sociocultural del municipi.

Què us ha semblat aquest article? Si us ha agradat, us animem a compartir-ho a les vostres xarxes socials.

Compartir Aquesta Publicació
Feu un comentari