El rock local inaugura les Festes de Sant Marçal amb més de 700 assistents i una dotzena de bandes al Marrockxí

La regidora de Joventut, Carlota Ariza: “Estem molt contents perquè s’ha omplert i han celebrat fins al final.”

Més de sis hores de música van fer que centenars d’aficionats al rock omplissin el Rotllo de Sant Marçal

Ahir a la nit Marratxí va vibrar al ritme del Marrockxí, el festival de bandes de rock local que va inaugurar el programa de les festes patronals del municipi. L’esdeveniment es va dur a terme al Rotllo de Sant Marçal i va reunir un públic entusiasta que va gaudir d’un variat cartell de bandes locals amb almenys un integrant de Marratxí.

El festival va començar a les 19.00 hores i es va estendre fins a la matinada, oferint més de cinc hores de música en viu que va abastar des del hard rock fins al punk, passant pel heavy metal. El mític grup manacorí Tots Sants, conegut pels seus temes rockers de mitjans dels 90, va tancar el festival amb una actuació que va mantenir els assistents fins al final. En total, més de 700 persones passaren per el Rotllo de Son Verí.

Els repertoris van ser molt variats i cada banda va oferir un estil propi que va aconseguir fer saltar el públic. Súcubo, va iniciar la nit amb el seu repertori de metall. Núan va continuar posant el contrapunt amb el seu indie rock. El seu guitarrista i cantant, Salva, va assegurar que se sentia molt a gust sobre l’escenari: “Ens ho hem passat genial. Hem tocat altres anys i actuar al Marrockxí és tocar a casa”.

Per la seva banda, Mapaches van oferir guitarres i una contundent i esquinçada veu que van fer les delícies dels amants de Platero i tu, Marea o Extremoduro i van mantenir el públic en moviment. Animales Sueltos Music Band va portar el seu estil únic de pop-rock marcià a l’escenari, destacant-se entre les primeres actuacions pel carisma.

Sentonze va presentar un repertori que va combinar clàssics del rock amb les seves composicions de pop rock indie en català. Ritual Nepal i Caricuper van continuar amb la festa amb una presència dinàmica i enèrgica de rock alternatiu. The T Makers van pujar a l’escenari amb una actuació memorable de rock&roll i pop, mentre que Ussentiu va mantenir el ritme amb el seu estil distintiu de pop-rock fusió amb metal, reggae i ska.

No es van quedar enrere Alien Lovers i a l’estela rockera els van seguir els debutants Nitebreaker, amb una actuació electritzant de power metal. Poomse va mantenir la intensitat amb la seva barreja de rock i slowcore, i Self Service va oferir un tancament impressionant a les actuacions locals. Finalment, al cap de les 2 de la matinada, els veterans Tots Sants van pujar a l’escenari i van fer corejar els seus temes a tots els assistents. La banda de Manacor va tocar les composicions més famoses posant el fermall final a una nit plena d’energia i guitarres elèctriques.

L´Ajuntament de Marratxí agraeix a totes les bandes participants i als assistents per fer d´aquesta primera nit de les Festes de Sant Marçal un esdeveniment inoblidable. L’organització del festival, l’Àrea de Joventut i la col·laboració de tots els involucrats van fer possible una vetllada de rock dur marratxiner un any més. El Marrockxí va sorgir l’any 1996 a Pòrtol i ha continuat fins avui brindant l’oportunitat d’actuar a les bandes de rock locals en el marc de les festes de Sant Marçal.

La regidora de Cultura, Carmen Cañellas, ha recordat “que hem de gaudir de les festes amb responsabilitat. Tenim la carpa de No i Punt, al Marrockxí i els dies de les verbenes. Volem que Marratxí sigui un municipi lliure d’agressions sexuals, comptarem amb efectius de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil i a xarxes socials poden trobar un mapa per saber on acudir tot d’una en cas de necessitar d’aquests efectius”.

Per part seva, la regidora de Joventut, Carlota Ariza, ha recordat la col·laboració de l’Àrea de Joventut amb Cultura per organitzar l’esdeveniment. Ariza ha destacat la participació de públic: “Els assistents s’han animat a venir des de primera hora de l’horabaixa, teníem mitja plaça plena amb persones de totes les edats i famílies. Estem molt contents perquè s’ha emplenat i han celebrat fins al final.”

Les Festes de Sant Marçal continuen amb una varietat d´esdeveniments i activitats per a totes les edats que es desenvoluparan fins al 30 de juny. Entre les novetats del programa de 2024, destaca el nomenament de la futbolista Cata Coll com la primera Filla Il·lustre a la història del municipi, un acte obert al públic que se celebrarà el dimarts 25, a les 18:00 h, a la plaça del Ajuntament.

Una altra novetat significativa és la inauguració de l’espai cultural de Sa Refinadora, que acollirà el XXXVII Certamen de Pintura amb un premi incrementat a 8.000 euros. Aquest certamen, potenciat per un jurat de renom, reafirma el compromís de l’Ajuntament amb la cultura.

Els concerts més destacats inclouen les revetlles del divendres 28 i el dissabte 29. El divendres 28 el cartell compta amb les actuacions de Revólver, AfterSuns, Na Pipona i DJ Jaume Colombàs. El dissabte 29, serà el torn de Mut, OR (O-Erra) i DJ Xisqueta.

El programa culmina el dia de Sant Marçal, 30 de juny, amb la Missa Solemne, el Vermut Simfònic, l’espectacle “Una Nit a Broadway” i la Nit d’humor, tancant les celebracions amb un Espectacle Lumínic.

Compartir Aquesta Publicació
Feu un comentari