Milers de persones omplen Sant Marçal a la XXI edició de la fira Motor Retro Marratxí

Més de 60 paradetes d’exposició i venda, amb la presència de 14 agrupacions de fora de Mallorca, han acudit a la cita, amb milers d’assistents durant el cap de setmana

Marratxí torna a ser seu de la fira multitudinària Motor Retro, que ha congregat millers de persones durant dissabte i diumenge. Més de 60 paradetes d’exposició i venda, amb la presència de 14 agrupacions de fora de Mallorca, associacions i assistents de Barcelona, Madrid, Alacant o el nord d’Andalusia, han omplert la Verónica de Sant Marçal.

La proposta més cridanera ha estat l’exposició de Porsche, amb l’evolució dels diferents models de la marca, entre els quals destaca l’esportiu 356 de l’any 1954, un biplaça que va ser el primer automòbil de sèrie que va fabricar. Antonio Martínez, col·laborador encarregat de l’exposició ha assegurat que “tenim la sort de aconseguir aglutinar una retrospectiva de la marca des de l’any 1954, quan Ferdinand Porsche crea el model 356, dues places, passant per la creació del seu fill, el 911 de l’any 1965 fins a l’any 2010. Moltes altres Motor Retro no han pogut aconseguir aquesta exposició de seixanta anys d’història, es donen quasi totes les sèries desde el naixement de la marca, amb vehicles de Mallorca”, assegura orgullós Martínez.

Amb dotze cotxes seleccionats, alguns d’ells només fets per a circuits tancats, el valor de l’exposició suma fins a dos milions d’euros, “amb peces de fins a cent vint mil euros”, afegeix.

També ha cridat l’atenció la carpa de la Policia Local de Marratxí, que ha exposat a la fira una motocicleta antiga Sanglas 400E, amb encès elèctric de cilindrada 400 cc. que va ser adquirida per l’ajuntament el 9 de maig de 1975 i va ser utilitzada fins a principis de 1990.

El batle, Jaume Llompart, ha assistit a l’esdeveniment i s’ha mostrat agraït perquè Marratxí sigui seu un any més de la fira: “Marratxí se situa una vegada més en el mapa en l’àmbit nacional amb aquesta vint-i-una edició del Motor Retro Marratxí, que amb més força que mai congrega els amants del motor, cotxes i motos antigues a gaudir d’un cap de setmana per trescar, compartir amb els amics el que han comprat i restaurat”.

“És un orgull com ajuntament acompanyar als organitzadors d’aquesta fira, i un goig veure com Marratxí és referent i centre neuràlgic del motor retro, amb més de seixanta expositors de Mallorca, Menorca i de la península i milers de visitants que passen per aquí durant dos dies”, ha afegit el batle.

A l’acte han acudit el batle, Jaume Llompart i la regidora de Fires i Festes, Antonia Coll, així com altres membres de la corporació municipal.

Compartir Aquesta Publicació
Feu un comentari