Ron Amazona

El ron dolç és una de les begudes més típiques de Mallorca i a Marratxí es produeix des del 1982 gràcies a la companyia Limsa. Una empresa de llarga tradició que elabora anis, licors i ron.

Avui en dia, produeixen més de 120.000 litres anuals de Ron Amazona.

Quina és la seva història?

Aquest licor va néixer en el sigle XIX arran dels intercanvis comercials entre Cuba, Dominicana, Puerto Rico i Mallorca.

Com es produeix?

A base d’una maceració de fruites i espècies combinades amb canya de sucre i ron es crea el ron dolç. De manera que, s’obté una beguda amb un sabor únic i intens. La seva graduació alcohòlica és del 53%.

Com s’ha de consumir?

El ron dolç se sol consumir en fred, un tassó amb gel o com és tradicional a Mallorca es mescla amb cafè, és el conegut rebentat.

Sabies que hi ha diferents teories sobre l’origen del rebentat?

Es diu que els oficials espanyols donaven cafè amb ron als treballadors cubans perquè així es refresquessin i rendissin més a la feina. Mentre que, una altra teoria sosté que els espanyols bevien cafè amb ron durant les guerres colonials a Cuba per a tenir coratge a la batalla.

Sigui quin sigui el seu origen és una tradició mallorquina que continua viva i és que el rebentat no pot faltar a cap bar de Mallorca.

Contacte

C/ Licorers 2 Polígon de Marratxí

Web oficial: http://www.ronamazona.com

Feu un comentari

Detalls del lloc