Més de 1.500 persones omplen el Museu del Fang en la celebració del Tinta Il·lustre, festival de l’àlbum il·lustrat i el llibre infantil

Aquesta és la segona edició que es celebra a Marratxí, repetint com escenari el bosquet del Museu del Fang i duplicant  xifres d’assistència

Una dotzena d’il·lustradors i autors han participat en aquesta sisena edició

La sisena edició del Festival Tinta Il·lustre, organitzat per la Little Rata- i que té com a principal objectiu posar en valor el paper dels il·lustradors i oferir un festival de qualitat pels lectors més petits de casa- s’ha celebrat al Museu del Fang de Marratxí aquest cap de setmana i ha estat un èxit, duplicant les xifres d’assistència de l’anterior edició.

El divendres una cinquantena d’il·lustradors, escriptors i dissenyadors varen assistir a la Jornada Professional que es va organitzar a l’INNSiDE Palma Center on hi vàren tenir lloc diferents masterclass i xerrades de professionals del sector com Mia Cassany, de Mosquito Books, editorial que acaba de guanyar el premi a millor editorial europea a la Fira de Bolonya.

El dissabte centenars de famílies es van acostar a Marratxí per escoltar a Steve Smallman contant la història de ‘L’ovelleta que va venir a sopar’ i endur-se’n el llibre signat per el seu autor que va estar més de 1 hora i mitja signant exemplars. I és que aquest tipus d’experiència és el plat fort del festival: poder conèixer els seus autors preferits. A més, els il·lustradors Pato Mena, Òscar Julve i Robert Campillo van realitzar diferents tallers al llarg d’un matí en el que les famílies es divertiren amb els diferents tallers, zona de jocs i experiències que havien preparat des de l’organització.

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, present a l’esdeveniment, ha destacat “és un orgull que la direcció del Tinta Il·lustre hagi apostat per aquest artista internacional que tant agrada i ha arrossegat tanta gent fins aquí”.

A més, els il·lustradors Pato Mena, Òscar Julve i Robert Campillo van realitzar diferents tallers al llarg d’un matí en el que les famílies es divertiren amb els diferents tallers, zona de jocs i experiències que havien preparat des de l’organització.

Aquesta és la segona edició que es celebra a Marratxí, repetint com escenari el bosquet del Museu del Fang. Llompart s’ha mostrat “content de que aquest festival de l’àlbum il·lustrat i el conte torni a Marratxí, en aquest espai tan emblemàtic i estimat”.

El batle s’ha mostrat “orgullós perquè he vist moltes famílies i nins i nines que volen passar una bona estona i introduir-se o continuar en la lectura, que tan bé els hi fa. Un altre motiu d’orgull per jo com a batle és posar en valor la feina de tots aquests il·lustradors, la gent que es dedica a escriure aquests llibres. Reafirmar el compromís de l’Ajuntament amb la cultura i els valors que ens transmet.”

El diumenge va ser el dia que els més petits varen omplir el Museu del Fang amb una gran expectació per a la presentació del darrer llibre d’el grup de música ‘El pot petit’ que per sorpresa va cantar algun dels seus èxits musicals i van signar llibre durant dues hores, esgotant tots els llibres disponibles.

Però a més, també es va poder realitzar els tallers amb els il·lustradors OyeMathias, Bàrbara Alca i Nívola Uyá; a més dels contacontes a càrrec de La Curiosa, Canciones para Matilda o Caterina Valriu que va explicar la història de ‘El Peix Nicolau’ mentre Petra Pericàs pintava en directe damunt l’escenari.

En definitiva un cap de setmana dedicat al millor de la literatura infantil i juvenil del que han pogut gaudir centenars de famílies a Marratxí.

Compartir Aquesta Publicació
Feu un comentari